meni

Svet trajnostnega razvoja (STR)

23
sep.
2024
Domov / 
Novice / 
Svet trajnostnega razvoja (STR)

SOZ je z letošnjim letom, po dveh letih projektnega delovanja na področju Trajnostnega razvoja in vloge tržnega komuniciranja ter marketinga, vzpostavil Svet trajnostnega razvoja (STR)

Ustanovljeni Svet Trajnostnega razvoja, ki bo z delom začel 1. oktobra, znotraj Slovenske oglaševalske zbornice, je tako postal strokovno, organizacijsko in operativno telo

S tem SOZ vzpostavlja novi steber svojega delovanja, Trajnostni razvoj v oglaševanju in tržnem komuniciranju.

Svet trajnostnega razvoja bodo v prvem mandatu sestavljali: Saša Leben, Formitas Group (predsednica), Damjan Koren, TAM TAM, Jana Štokovič, PRO PLUS, Maša Šprajcar-Rančić, SPAR Slovenija, Irena Oven, NLB, Tatjana Pavlič Fekonja, F2, Skupina Futura, Benjamin Hrkič, Bold.group, Maša Muster, Mediana ter Samo Ošabnik, Odvetniška družba Ošabnik, Klofutar in partnerji.

»Vloga naše stroke je pomembna, saj delujemo na področju marketinga in tržnih komunikacij v vseh segmentih družbe. Vpeti smo tako v gospodarstvo z našim delovanjem, našimi nabavami, produkti in izdelki, kot tudi z našim delom, ki je podoba družbe navzven. S komunikacijami do potrošnika v segmentu tržnih komunikacij in z mediji imamo velik vpliv na vse deležnike. Zato sem vesela, da smo na SOZ-u v koraku s časom in bomo lahko postavili strokovne temelje trajnostnega razvoja stroke za vse na trgu, kar je zahtevna naloga. Prav tako verjamem da so zbrani člani pravi za prvi mandat da bomo nalogi kos,«  je ob imenovanju STR povedala njegova predsednica Saša Leben.

STR bo deloval po principu ostalih organov, ki delujejo pod okriljem SOZ in bo usmerjen na vlogo stroke v trajnostnem razvoju. Prav tako bo še naprej aktivno sodeloval z mednarodnim združenjem EACA (European Association of Communications Agencies), kjer je vključen v proces sprememb in sprejemanj zakonodaje povezane z regulatornim področjem trajnostnega razvoja na nivoju EU.

STR bo tako aktivno vključen v informiranje in pomoč članom pri trenutno zelo hitro nastajajočem področju zakonodajnih regulativ povezanih z našo stroko in delovanjem v tržnem komuniciranju.